Kitap Okuma Takip Çizelgesi

Arkadaşın ricası üzerine kitap okuma takip çizelgemizi daha işlevsel hale getirmeye çalıştım. Excel uygulamızla öğrencinin;

  • Ayda/yılda kaç kitap okuduğu
  • Okuduğu kitapların sayfa sayısı
  • Sınıf ortalamasına göre durumunu
  • Belirlenen kitabı iade etmeyen öğrenci tespiti
  • Okuma hızlarını
  • E-okula kolay işleme listesi
  • A kitabını kimler okudu/okumadı
  • Maksimum öğrenci sayısı 270, Okunan Kitap Sayısı 500′ e çıkarıldı. Ayrıca okuma hızı sütun sayısı artırıldı.

Not 1: Uygulamanın çalışması için düzenlemeyi etkinleştir  ve İçeriği Etkinleştir (makroları) aktif etmelisiniz. Vb kodlarını merak edenler için şifreler  “1” ya da  “erkanerbas” dır.

Not 2 : Genel bilgilerden tarih güncellemesi yapmayı unutmayın. Aksi takdirde istatistikler çalışmayacaktır.

Not 3 : Açılışta makro izinlere izin vermelisiniz. Uygulama ilk kullanımda makro izinlerine ihtiyaç duymakta. Açılışta 2 izni vermenize rağmen yine makro izinleri ile ilgili hata alırsanız. Excel dosyasına sağ tıklayıp sağ alttaki engellemeyi kaldır tiki işaretleyip tamam deyin. Sorunsuz açılacaktır.

Not 4: Orijinal dil Excellerde makrolarda İngilizce olduğu için çalışmıyor.

Faydalı olması dileğiyle.
Versiyon : V4



Ekran Görüntüleri:








Reactions

Yorum Gönder

41 Yorumlar

  1. Merhabalar sayin ogretmenim,
    Oncelikle bu yararli calismanizdan dolayi sizi kutluyorum. Ben sinif listemi ve kitaplari girdim fakat daha sonra genel bilgilerde bulunan butona tikladiktan sonra ogrencilerin formlari gelmedi. Genel bilgiler, sinif listesi ve kitap listesinde bosluk yok. Buna ragmen genel bilgilerde bulunan butona tiklayinca formlar gelmedi. Bu sorunu nasil cozebilirim.
    Bir ikincisi de kitap isimlerini girerken her kitap girisinden sonra liste otomatik olarak isme gore siralaniyor. Bunu nasil degistirebilirim?
    Tekrar tesekkur ederim,iyi calismalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünceleriniz için teşekkür ederim Emre Bey.
      Belgeyi ilk açtığınızda sarı şerit şeklinde gelen makro-güvenlik ayarlarına izin vermemiş olabilirsiniz. Bir kere hayır deyince tekrar sormuyor. Dosya adını değiştirip tekrar açın. Gelen uyarı izinlerini kabul edip tekrar deneyin. Ayrıca excel ingilizce olunca bazı formüller çalışmıyor formlarda isim görünmeme sorunu oluşuyor. Fakat form oluşturma makro ile çalışıyor dili etkilemeyecektir.
      Kitap girişi konusunda kitapları topluca farklı bir sayfada girip sonra kitaplığa yapıştırabilirsiniz. Kitap ödünç verirken listede harf sırasına göre görünsün diye otomatik sıralatıyorum.
      Sorunu çözemezsiniz e-posta gönderirseniz listeleri oluşturup gönderebilirim.

      Sil
    2. Hocam merhaba. Emeğinize sağlık çok güzel bir program olmuş. Benim program ile ilgili bir sıkıntım var. Öğrencilerin okuduğu kitap sayıları ve sayfa sayıları rapor ve öğrenci bölümüne eylül ekim kasım gibi bazı ayların bilgileri istatistik olarak yansımıyor. Güncelleyip tekrar yükler misiniz? Ya da benim yaptığım bir yanlış mı var? Teşekkürler

      Sil
    3. Sayın hocam inceledim bir sıkıntı göremedim. Şu iki ayrıntıya dikkat edelim.
      1) Genel bilgiler bölümünde eğitim-öğretim yılı güncel olmalı. Şuan 2020/2021.
      2) Raporlar ve Öğrenci bölümündeki istatistikler, öğrenci takip sayfasında "kitabı iade zamanı" na göre göre çalışır. Öğrenci takip sayfasında kitap iade tarihi girilmemişse sayı o aya yansımaz. Ya da kitabı eylülde verip iade haziranda alındıysa kitabı haziranda okudu sayar, sayfa ve kitap sayını hazirana eklenir.

      Sil
  2. Erkan Bey siz söyleyince programa ben de tekrar baktım ve hatamı fark ettim. Tekrar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ben uzun zamandan beri takip formunuzu kullanmaktayim fakat gecen gun usb de bir sorun olustu ve takip formunun ekinde bulunan cocuklarin okuduklari kitaplari goremiyorum. Ogrencilerin tamaminin isimleri ve okuduklari kitaplar gorunmuyor. Bu hatayi nasil cozerim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları işlediğiniz dosyanın adı değişti mi? Ana dosya ile bağ kuramıyor.

      Sil
  4. Birden fazla kitap takip dosyasi vardi ve sonuna 1 sayisini eklemistim. Daha sonra 1 sayisini silip orjinal ismiyle kullandim. Ek dosyasinin ismini degistirmedim. Usb de sorun yasamistim sanirim ondan kaynaklaniyor. Kitap okunma durumu dosyasinda sorun var sadece, diger ozelliklerde problem yok. Kitap okunma durumunda da 28 ogrencimden 22'si gorunuyor listede. Ayrica sinif kitapligimda bulunan kitaplardan da sadece 80 tanesi gorunuyor. Bunu nasil cozebilirim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosya isimleri değiştirildiği köprüler çalışmayacaktır. Ana dosya ismini Kitap Okuma Takip Çizelgesi olarak değiştirin. Ek adlı dosyanın orijinalini alıp aynı dizine koyun ve açın. İçeriği otomatik güncelleyecektir. (Ekte sorun yaşadıkça temiz yedeği koyup çalıştırabilirsiniz. Veri ana dosyadan güncelliyor. Silseniz de veri yok olmaz.) Ya da yeni kitap//öğrenci eklemelerde boş alanları gizle/aktif et butonlarını kullanarak içerik güncellemesi yapabilirsiniz. Normalde oto güncelleme yapıyor. Ek dosyasında içerik oluşunca kaydetmeyebilirsiniz bile. Ayrıca makrolar devre dışı kalırsa güncelleme yapmaz. Daha önce ek i kaydetti iseniz son hali kalır. Tekrar inceledim ek te 350 kitap ekledim hepsi görünüyor. Yeni eklediklerimde hemen listeye dahil oluyor.

      Sil
  5. AHMET ÇALIŞKAN TOKAT8 Mayıs 2022 18:34

    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ,EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, indirmede bir sorun mu var acaba? Drive bölümüne gittikten sonra indirmek için herhangi bir opsiyon bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde indir simgesine tıklamanız yeterli.
      https://prnt.sc/gtlpg_BqIjKl

      Sil
    2. rar dosyası olarak indiriyor. Sonrasında da herhangi bir döküman açılmıyor.

      Sil
    3. Bilgisayarınızda winrar dosyası kurulu olmalıdır. Şayet kuruluysa güncel sürümü yüklemenizi tavsiye ederim .https://www.rarlab.com/download.htm adresinden sisteminiz için uygun olan TR olanı kurun.
      Bilgisayarınızda Microsoft Office kurulu ise uygulamayı sorunsuz kullanabilirsiniz. Sorun çözülmezse posta bırakırsanız dokümanı e-postaya atabilirim.

      Sil
  7. run-time error 1004 şeklinde bir hata ile karşılaştım listeyi oluşturduktan sonra. öğrenciler için yeni sayfalar eklenmedi ne yazık ki. Bunu nasıl çözebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamayı sıkıştırılmış dosya içinden çıkarıp masaütüne alın. İlk açıldığında iki izin isteyecek. Bunlara izin verin. Tekrar listeyi çalıştırın. Sorun devam ederse run-time hatasının alt kısmında açıklama olarak ne yazdığını yorumda belirtin. Dosyayı çok sayıda bilgisayarda denedim. Sadece orijinal İngilizce olan excelde makrolar Türkçe yazıldığı için çalışmıyor.

      Sil
  8. Hocam öncelikle ellerinize sağlık. Kitabın okunma durumunu gösteren ek1 dosyasında öğrenci isimleri sıralanmıyor. Neden olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıralamayı sınıf listesine göre çekiyor. SınıfListe sayfasını açın. Üst menülerden Gözden Geçir/Koruma kaldır deyin. İsim listesinde Ad Soyad yazılı alan hücrenin üzerindeki tike tıklayıp listeyi isme göre sıralayın ve excel dosyasını kaydedin. Böylece ek1 de listelemeyi isme göre yapacak.
      https://prnt.sc/xrFG3xfZRH0s

      Sil
  9. Hocam keşke bu programı pardus üzerinde libre office de de çalıştırabilsek malum faz3 akıllı tahtalar office excel in macrolarını tam yürütemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofiice 4 yıllık satın almıştım. Bitince 1 sene libre kullandım. Excel makroları ve access gereksiniminden dolayı tekrar satın almak zorunda kaldım.

      Sil
  10. Hocam öncelikle ellerinize sağlık. Benim de şöyle bir sorunum öğrenci listesi girince Ref hatası ve BAŞV hatası veriyor rapor ile diğer istatistiki sayfalar hiçbir veri giremiyorum. Acil cevaplarsanız çok memnun kalırım çok teşekkürler şimdiden. Bu arada sadece benim ismim ve soyismimle program çalışıyor başka bir isimde hata veriyor. İlginç geldi baya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam öğrenci isimleri başka bir konumdan kopyalayıp yapıştırıyorsanız verileri değer olarak (sayı) olarak yapıştırın. Hücrelerin bire bir aynı sütunlarda olduğuna emin olun. Aldığınız hatalar ilgili hücrelerde değer bulamıyor. Ayrıca isim seçmez. Uygulamanın orijinal halini indirip denemenizi tavsiye ederim. Gerekirse 3-4 öğrenci adı ve numarasını elle girip deneyin. Tarih aralığını da güncellemeyi unutmayın. Aksi halde istatistik de çalışmayacaktır.

      Sil
  11. hocam merhabalar programın içeriğini çok beğendim.bilgisayarıma indirdim ancak işlem bilgisayardaki kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi yazıyor .yukarıdaki bilgilendirmelerinize dikkat ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce karşılaşmadım bu uyarı ile. İnternette baktım çok eski başlıklar var. Bir iki çözüm önerisi sunmuşlar. Kullanıcı yetki değişikliği yapıyorlar. Reglerle oynadıkları için sonuçları ne olur bilemiyorum. Bu nedenle bağlantı veremiyorum.
      Tek önerim admin yetkili yeni bir kullanıcı adı oluşturup o hesap altında excel çalıştırmayı denemeniz. Sonuç alamazsanız googlede alternatif yöntemlere bakabilirsiniz.

      Sil
  12. Erkan abi siten hayırlı olsun bizim niye haberimiz yok :)))

    YanıtlaSil
  13. hocam öncelikler teşekkür ederim, çok faydalı bir program olmuş. google dreive da kullanabilmemiz mümkün mü

    YanıtlaSil
  14. Yanıtlar
    1. Excel eski sürüm olabilir. Makro izinleri tamamen açık olabilir. İşleyişte sıkıntı ile karşılaştınız mı?

      Sil
  15. İyi akşamlar hocam exceli severek kullanıyorum. Sınıfımda akıllı tahta yok. Sürekli projeksiyonu açmak zorunda kalıyorum. Kitapları işlerken . Bu exceli mobil tabanlı bir uygulamaya çevirmek mümkün mü? Telefon uygulaması olsa öğrencilerin okuduğu liste WhatsApp yoluyla velilere iletilebilse çok güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın hocam excel macro içeriyor. Bildiğim kadarıyla excel mobil uygulamalarında makro desteği yok. Office 365 dahil. Alternatif olarak farklı bir yöntem aklıma geldi. Zaman bulunca deneyeceğim. Sayfanın altındaki iletişim formundan e-posta bıraksanız sonuçtan haberdar ederim.

      Sil
  16. hocam raporlama bölümü bir türlü çalışmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Butonlar çalışmıyor diyorsanız muhtemelen office sürümü eskidir. Alt kısımdaki rapor sekme adına tıklayarak içeriğe ulaşabilirsiniz.
      Şayet sayfa içerisinde veriler doğru görünmüyorsa eğitim-öğretim yılı güncel olmayabilir. Anasayfa/Genel Bilgiler/ yıl sekmesi 2022/2023 şeklinde olması gerekli.

      Sil
  17. hocam emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Rapor sayfasını Eylülden değilde 2023 haziranından başlatıp 2024 haziranında bitecek şekilde nasıl düzenleyebiliriz?

    YanıtlaSil
  18. Ben başlangıçta öğrencilerin sayfasındaki (ödünç-iade içerisinden yapmıştım ama işe yaramadı. Örnek verecek olursam Öğrencinin adı soyadı olan sayfaya alış zamanı 22.07.2023, iade zamanı 22.07.2023 yazıyorum. Ama rapor bölümünde temmuz ayı çıkmıyor.
    veri tabanını olarak yeni excel açıp öğrencileri kaydettim, ödünç kitapta yok şu an hocam. Ama olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunuzu kütüphane programı diye algıladım ona yönelik mesaj yazdım kusura bakmayın. İkinci mesajınızda fark ettim.
      Dokümanda güncelleme yaptım. Haziran da başlıyor Mayıs ayının sonunda bitiyor. Genel bilgilerde yılı güncel olmalıdır. Dosya bağlantısı aşağıdadır.
      https://drive.google.com/file/d/1SceQfZcM505DWIZ3el0Xmi_Frajk4-_1/view?usp=sharing

      Sil
  19. hocam herşey iyi güzel ama raporlamaya veri gelmiyor

    YanıtlaSil
  20. hocam merhaba. yeni indirdim videdakı bütün verileri birebir yaptım ama raporlama kısmı çalışmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel bilgilerdeki tarih: 2023/2024 olmalı. Ek dosyasının çalışabilmesi için ana dosyanın adının değiştirilmemesi gerekli.

      Sil

Yorumunuz yönetici onayı bekliyor.