kitap okuma takip çizelgesi
Kitap Okuma Takip Çizelgesi
Arkadaşın ricası üzerine kitap okuma takip çizelgemizi daha işlevsel hale getirmeye çalıştım. Excel uygulamızla öğrencinin;
- Ayda/yılda kaç kitap okuduğu
- Okuduğu kitapların sayfa sayısı
- Sınıf ortalamasına göre durumunu
- Belirlenen kitabı iade etmeyen öğrenci tespiti
- Okuma hızlarını
- E-okula kolay işleme listesi
- Kitabı kiler okudu/okumadı
- Maksimum öğrenci sayısı 270, Okunan Kitap Sayısı 500′ e çıkarıldı. Ayrıca okuma hızı sütun sayısı artırıldı.
Not: Uygulamanın çalışması için düzenlemeyi etkinleştir ve İçeriği Etkinleştir (makroları) aktif etmelisiniz. Vb kodlarını merak edenler için şifreler “1” ya da “erkanerbas” dır.
Yorum Gönder
10 Yorumlar
Merhabalar sayin ogretmenim,
YanıtlaSilOncelikle bu yararli calismanizdan dolayi sizi kutluyorum. Ben sinif listemi ve kitaplari girdim fakat daha sonra genel bilgilerde bulunan butona tikladiktan sonra ogrencilerin formlari gelmedi. Genel bilgiler, sinif listesi ve kitap listesinde bosluk yok. Buna ragmen genel bilgilerde bulunan butona tiklayinca formlar gelmedi. Bu sorunu nasil cozebilirim.
Bir ikincisi de kitap isimlerini girerken her kitap girisinden sonra liste otomatik olarak isme gore siralaniyor. Bunu nasil degistirebilirim?
Tekrar tesekkur ederim,iyi calismalar dilerim..
Düşünceleriniz için teşekkür ederim Emre Bey.
SilBelgeyi ilk açtığınızda sarı şerit şeklinde gelen makro-güvenlik ayarlarına izin vermemiş olabilirsiniz. Bir kere hayır deyince tekrar sormuyor. Dosya adını değiştirip tekrar açın. Gelen uyarı izinlerini kabul edip tekrar deneyin. Ayrıca excel ingilizce olunca bazı formüller çalışmıyor formlarda isim görünmeme sorunu oluşuyor. Fakat form oluşturma makro ile çalışıyor dili etkilemeyecektir.
Kitap girişi konusunda kitapları topluca farklı bir sayfada girip sonra kitaplığa yapıştırabilirsiniz. Kitap ödünç verirken listede harf sırasına göre görünsün diye otomatik sıralatıyorum.
Sorunu çözemezsiniz e-posta gönderirseniz listeleri oluşturup gönderebilirim.
Hocam merhaba. Emeğinize sağlık çok güzel bir program olmuş. Benim program ile ilgili bir sıkıntım var. Öğrencilerin okuduğu kitap sayıları ve sayfa sayıları rapor ve öğrenci bölümüne eylül ekim kasım gibi bazı ayların bilgileri istatistik olarak yansımıyor. Güncelleyip tekrar yükler misiniz? Ya da benim yaptığım bir yanlış mı var? Teşekkürler
SilSayın hocam inceledim bir sıkıntı göremedim. Şu iki ayrıntıya dikkat edelim.
Sil1) Genel bilgiler bölümünde eğitim-öğretim yılı güncel olmalı. Şuan 2020/2021.
2) Raporlar ve Öğrenci bölümündeki istatistikler, öğrenci takip sayfasında "kitabı iade zamanı" na göre göre çalışır. Öğrenci takip sayfasında kitap iade tarihi girilmemişse sayı o aya yansımaz. Ya da kitabı eylülde verip iade haziranda alındıysa kitabı haziranda okudu sayar, sayfa ve kitap sayını hazirana eklenir.
Erkan Bey siz söyleyince programa ben de tekrar baktım ve hatamı fark ettim. Tekrar teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBen uzun zamandan beri takip formunuzu kullanmaktayim fakat gecen gun usb de bir sorun olustu ve takip formunun ekinde bulunan cocuklarin okuduklari kitaplari goremiyorum. Ogrencilerin tamaminin isimleri ve okuduklari kitaplar gorunmuyor. Bu hatayi nasil cozerim..?
Kitapları işlediğiniz dosyanın adı değişti mi? Ana dosya ile bağ kuramıyor.
SilBirden fazla kitap takip dosyasi vardi ve sonuna 1 sayisini eklemistim. Daha sonra 1 sayisini silip orjinal ismiyle kullandim. Ek dosyasinin ismini degistirmedim. Usb de sorun yasamistim sanirim ondan kaynaklaniyor. Kitap okunma durumu dosyasinda sorun var sadece, diger ozelliklerde problem yok. Kitap okunma durumunda da 28 ogrencimden 22'si gorunuyor listede. Ayrica sinif kitapligimda bulunan kitaplardan da sadece 80 tanesi gorunuyor. Bunu nasil cozebilirim..?
YanıtlaSilDosya isimleri değiştirildiği köprüler çalışmayacaktır. Ana dosya ismini Kitap Okuma Takip Çizelgesi olarak değiştirin. Ek adlı dosyanın orijinalini alıp aynı dizine koyun ve açın. İçeriği otomatik güncelleyecektir. (Ekte sorun yaşadıkça temiz yedeği koyup çalıştırabilirsiniz. Veri ana dosyadan güncelliyor. Silseniz de veri yok olmaz.) Ya da yeni kitap//öğrenci eklemelerde boş alanları gizle/aktif et butonlarını kullanarak içerik güncellemesi yapabilirsiniz. Normalde oto güncelleme yapıyor. Ek dosyasında içerik oluşunca kaydetmeyebilirsiniz bile. Ayrıca makrolar devre dışı kalırsa güncelleme yapmaz. Daha önce ek i kaydetti iseniz son hali kalır. Tekrar inceledim ek te 350 kitap ekledim hepsi görünüyor. Yeni eklediklerimde hemen listeye dahil oluyor.
SilÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ,EMEĞİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilYorumunuz yönetici onayı bekliyor.