Amiral Battı Oyunu Oynuyoruz - Pdf Çıktı

 

Amiral battı oyununu bilmeyeniniz yoktur. Unutanlar ve ilk defa oynayacaklar için kısa bir açıklama yapalım. 
Oyunu oynamak için iki kişiye gerek var. Görselde de görüldüğü gibi 4 farklı tipte toplam 10 gemimiz mevcut. Gemilerimizi yatay veya dikey olmak üzere sol taraftaki karelere yerleştirir. (Çapraz yerleştirme kural dışıdır.)
Aynı şekilde rakip de gemilerini kendi şablonunda yerleştirir.

Amacımız; rakibin gemilerin hangi karelerde olduğunu tahmin edip gemilerini batırmak. Bütün gemileri batan oyunu kaybeder.

Atış hakkı oyun başında kararlaştırılır. Her oyuncuya 3 atış hakkı verilebilir ya da her oyuncuya tek atış hakkı verilir. İsabetli atış yapan oyuncu tekrar atış hakkı kazanır. 

Atış yapmak için oyuncu tıpkı satrançtaki gibi bir kare söyler. Örnek D5 


D5' e atış yaptığımızda isabetli atış yapılıp yapılmadığını rakip bize söyler. Bizde bu durumu kendi kağıdımızda not ederiz. İsabetli bir atış yaptığımızda rakibin hangi gemisine isabet ettirdiğimizi tahmin ederek ona göre yeni atış yaparız. Örneğin C4 de rakibin bir gemisini yakaladığımızda C4 komşu karelerini yoklamak daha mantıklıdır.

Aynı şekilde rakip de kendi kağıdında isabetli ve boş atışları not alır. Böylece sonraki tahminlerinde söylediği kareyi tekrar söylemez.

Oyunun anlatışını PowerPoint gösterisi şeklinde izleyebilirsiniz.


Oyun şablonun aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Not: Şablondan 2 adet çıktı alıp pvc kaplatabilirsiniz. Böylece keçeli kalemlerle şablon üzerinde işaretleme yaparak oyun oynayabilirsiniz. 


Oyunu eşli online oynamak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Oyunu online oynayabileceğiniz alternatif bağlantı.


Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar