Flash Bellekte Gizlenen Dosyaları Gösterme

 

Zararlı yazılımlar yüzünden flash belleklerimizi ortak kullanım alanlarındaki bilgisayarlara takmaya korkar hale geldik. En azından ben takmadan önce 2 kez düşünüyorum.

Zararlı yazılımların bir çoğu mevcut klasörlerimizi gizleyip yerine kendi klasörlerini oluşturmakta. Antivirüs programları sayesinde bu zararlı yazılımlar algılanmakta ve silinmekte. Yani öncelikle güncel bir antivirüs ile beleğinizi taratmalısınız. Belliği tarattınız fakat içindeki klasörleriniz hala gizli halde.

Yazacağımız ya da yazının sonuna ekleyeceğim dosyayı çalıştrarak flash belleğimizdeki gizli dosyaların tamamını görünür hale getireceğiz.

Bunun için Başlat/Çalıştır/ giriyoruz açılan pencereye cmd yazıp enter diyoruz. Açılan siyah ekrana aşağdaki satırları yazıp tekrar enter diyoruz.

attrib -h -s -a -r /d /s

Tabiki bu kadar uğraşmaya gerek yok. Bu işlemi hızlıca yapabilecek bir .bat dosyası oluşturulmuş.

Göster adlı dosyayı aşağıdaki bağlantıdan indirip zipten çıkartıp flash belleğiniz içine atın. Dosyalarınız gizlendikçe çift tıklayıp çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra biraz bekleyin açılan siyah ekran kendiliğinden kapanacaktır.

Flash belliğiniz açıkken F5 basarak sayfayı yenileyebilirsiniz. Dosyalarımız karşımızda.

Bu işlemle zararlı dosyalar silinmez sadece gizlenen dosyaları görünür hale getiriyoruz.  Dolayısıyla güncel bir antivirüs kullanmanız şart.

Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar