Eğitimde yeni yaklaşımlar semineri ilk gün anısına :)

Hizmet içi seminerlerini yazmama konsusunda kendime her yıl söz versemde yine sözümü tutamadım. Bu sefer ismi etkileşti beni. Eğitimde Yeni Yaklaşımlar. Yeniydi sonuçta, yeniyse öncekilerden bir farkı olmalıydı. Hem bilgisayarda getirmemizi istemiştiler. İyice meraklanmıştım. Sabah kalkıp okulun yolunu tuttum. Seminer yerinin ayrı bir önemi de vardı benim için. Trabzon'un gururu Trabzon Lise'm. Gerçi şimdi adı değişmiş. Trabzon Fen Lisesi olarak anılıyor. Olsun, benim gönlümde isim hep aynı kalacak. Okuldan içeri girdim seminer aşkıyla yanıp tutuşan onlarca yüz :) Sanırım hepsi benim gibi "Yeni"yi merak ediyordu.



Sonunda sınıf kapısından içeri girdik. Gülen iki yüz karşıladı bizi. Uğur Bey ve Canan Hanım. UğurBey ile daha önceden de tanışmıştık. Bir iki sohbetten sonra sınıf kalabalıklaştı. Uğur Bey'in konumuz ölçme değerlendirme demesiyle meslektaşlarımızın gözlerinde parlama, dudaklarda tebessüm.. Senelerce ölçme değerlendimeden bahsedilmişti. Haksızda değildiler :) Neyseki Uğur Bey bizi hiç sıkmadı. Dersin nasıl son bulduğunu anlamadık. Kısa bir mola verdik. Okulun bahçesine indim. Ne anılarımız vardı bu bahçede.. Bahçede fazla oyalanmayıp hemen kantine yöneldik. Ömer Bey' in ısmarladığı çayı yudumladık. Ardından derse döndük. Ölçe değerlendirmede yeni yöntemleri incledik. Cuma günü sunum yapmak üzere konular dağıtıldı. Benimde dahil olduğum grup Yapılandırılmış Grid yöntemini aldı. Cuma günü Allah'ın izniyle yöntemimizi meslektaşlarımıza sunacağız :)

..

Aklımızdan "Bu bilgisayarları neden getirdik? " sorusu geçiyorduki Nilgün Hanım bu ders bilgisayar kullanacağımız müjdesini verdi. Hemen cihazımızı açtık, bekliyorduk. Sunum yapan öğretmenimiz Blog sayfası oluşturacağımızı söyledi. Vee google denizine yelken açmaya karar verdik. Flikalara binmeye başladık. Açılacağız fakat bazı arkadaşlarımızın gmail hesabı yokmuş. Onlarada diğer flikalarda yerbulduk :)) Yola çıktık sonunda . Google-Blogger- Şablon-Yeni Yayın derken denizin ortasında bulduk kendimizi. Tam o sırada zil çaldı. Denizin ortasında öylece kaldık. Pusulası olanlar çok şanslı :))

Yarın kaldığımız yerden devam :))
//
Epeydir yazmıyormuşum.
Reactions

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Yarınki ruh halimize göre bakacağım :) Daha sonra öğrencilerimizle başımızdan geçen komik olayları yazmayı planlıyorum.

      Sil

Yorumunuz yönetici onayı bekliyor.